zaterdag 15 juli 2023

Kersentaart.

Ingrediënten : Kruimeldeeg, 575 gr ontpitte kersen, 4 petit beurre koeken, 4 eieren, 2,5 dl room, 110 gr suiker, 1 slp rode bessengelei.


1. De oven verwarmen op 180°.
2. Het kruimeldeeg met het bakpapier in de bakvorm duwen. Met een vork prikt men enkele keren in het kruimeldeeg. Op het deeg legt men terug een bakpapier en strooit men er bakparels op of gedroogde erwten.

3. Dit in de oven plaatsen en blind bakken gedurende 15 minuten. Uit de oven nemen en voorzichtig de bakparels verwijderen. Laten afkoelen.
4. De Petit Beurre koekjes fijn verkruimelen en op het deeg verdelen.
5. Eieren, suiker en de room mengen.
6. De ontpitte kersen verdelen over de koekjes en het eiermengsel er over gieten.
7. De taart in de oven plaatsen gedurende 30 à 35 minuten. Laten afkoelen.
8. De rode bessengelei lichtjes verwarmen en met een borstel over de taart verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.