zondag 16 juli 2023

Gefrituurde kippenreepjes met gevulde aardappel.

Ingrediënten voor 6 personen : 6 mooie bintjes aardappel, 6 dunne sneden Italiaanse ham, 300 gr kippenreepjes, 4 sneden pancetta (niet te dun), gedroogde tomaten in olijfolie, melk, room, 1 bolletje mozzarella, gemalen oude kaas, paneermeel, kerstomaten, rucola, basilicum.

• De aardappelen in de schil koken.
• De pancetta in stukjes snijden en aanbakken.
• De mozzarella in kleine stukjes snijden.
• De gedroogde tomaten in kleine stukjes snijden.

• Enkele blaadjes basilicum fijn snijden.
• De bovenzijde afsnijden en de aardappel uithalen.

Met de pulp van de aardappel een smeuïge puree maken met
boter, de room en de melk. Kruiden met peper en zout.
• Oven voorverwarmen op 180°.
• De mozzarella, gedroogde tomaat, pancetta en basilicum bij de puree voegen en de aardappelen ermee opvullen.
• Bestrooien met
gemalen oude kaas.
• De aardappelen 20 minuten in de oven plaatsen.
• De kippenfilet in reepjes snijden. Paneren met bloem, geklopt eiwit en paneermeel.
• De Italiaanse ham in roosjes draaien.
• De kippenfilets frituren.
• De aardappelen garneren met de ham en de kippenreepjes.
• Slaatje bij serveren met rucola en kerstomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.