maandag 14 augustus 2023

Mascarpone taart met koffie en chocolade.

Ingrediënten voor 8 à 10 personen : 200 gr Petit Beurre koekjes, 100 gr gesmolten boter, 600 gr mascarpone, 100 gr suiker, ½ dl heel sterke koffie, 1 ½ dl opgeklopte room, 150 gr fondant chocolade, 1 slp cacao, 1 ½ blaadje gelatine, aardbeien, chocoladeschilfers.

1) De koekjes verkruimelen in de blender. De gesmolten boter bijdoen en nog kort blenderen. Een springvorm onderaan bekleden met bakpapier. De zijkanten lichtjes inwrijven met boter. Het koekjesmengsel op de bodem van de taartvorm doen, mooi glad strijken en goed aandrukken.
2) Week de gelatine.
3) Chocolade smelten samen met de koffie, voeg de gelatine bij en laat afkoelen.
4) Klop de kaas met de suiker tot een romige massa.
5) Spatel er de opgeklopte room en de afgekoelde chocolade door alsook de cacao (best de cacao toevoegen met een zeefje).
6) Schep de chocoladeroom op de taartbodem en laat minstens 5 uur in de koelkast.
7) Taart ontvormen en garneren met de chocoladeschilfers en de aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Mousse van witte chocolade, mascarpone en munt met aardbeien.