zondag 13 augustus 2023

Gelakt spieringgebraad met erwtjes en wortelen.

Ingrediënten voor 4 personen : 1 kg spieringgebraad, 4 slp sojasaus, 2 slp honing, 2 slp olijfolie, 2 teentjes look, peper, enkele takjes tijm en rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 600 gr verse erwtjes, 6 tal wortels met loof, 100 gr gerookt spek.

1. Soja saus mengen met de honing, de olijfolie en peper.
2. Vlees inwrijven met deze mengeling en in een sous-vide zak doen met tijm, laurier, rozemarijn en in dunne schijfjes gesneden look. Dit vaccum trekken en in de koelkast 12 uur laten marineren.
3. Bak op de stand sous-vide op 70° ongeveer 2,5 uur.
4. Haal het vlees uit de oven, neem het uit de zak en bewaar de jus.
5. Bak het vlees aan
alle kanten bruin. Blus de pan met de jus.
6. De erwtjes doppen, spoelen.
7. De wortelen schillen en in schijfjes snijden en met de erwtjes 5 minuten blancheren, Direct spoelen onder koud water.
8. Het spek in reepjes snijden.
9. Klontje boter smelten en het spek aanbakken. Wortels en erwtjes bijvoegen en 4 à 6 minuten laten stoven. Indien nodig een beetje water bijgieten.
10. Het vlees in plakken snijden en opdienen met de erwtjes en wortelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.