donderdag 10 augustus 2023

Wortelkroketten.

Ingrediënten voor 4 personen : 500 gr bintjes aardappel, 300 gr wortelen, 2 dooiers, 4 eiwitten, bloem, panko of paneermeel.

1) Aardappelen schillen, in stukken snijden, koken, goed uitdrogen en fijnstampen.
2) De wortels schillen, in stukken snijden, koken, goed uitdrogen en fijnstampen of in de blender mixen.
3) De aardappelen en de wortels samen mengen met de dooiers, peper en zout.
4) Met behulp van een kroketmachine of met een spuitzak cilinders spuiten.
5) Laten afkoelen en versnijden op de gewenste grootte.
6) De kroketten paneren, eerst door de bloem, dan door het eiwit dat lichtjes opgeklopt is en daarna door het paneermeel.
7) Frituren op 180°.
Persoonlijk maak ik altijd een grotere hoeveelheid om er enkele in de diepvries te bewaren. Altijd handig.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.