Ingrediënten voor 4 personen : 4 tomaten, 1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes look, 2 dl passata, olijfolie, tijm, rozemarijn, oregano, zout, cayennepeper.
2. Verwijder het steeltje van de aubergine, was ze en snij de ongeschilde aubergine in blokjes van ongeveer 1 cm.
3. Schil de rode paprika en haal er de zaadjes uit. Snij de paprika in blokjes.
4. Was de courgette en snij ze in blokjes.
6. Bind de rozemarijn, de tijm en de oregano samen.
7. Fruit op een zacht vuur de ui en de look in olijfolie, doe er het kruidentuiltje bij, voeg nu de paprika toe, laat 2 minuten sudderen, giet nog een beetje olijfolie in de pot en voeg er de aubergine en de courgette bij. Giet er de passata bij; Kruiden met cayennepeper en zout. Laat dit alles nu 20 tal minuten stoven, met deksel. Niet te hevig roeren zodat de stukjes groenten mooi heel blijven. Indien nodig nog een klein beetje passata toevoegen.
8. Doe nu de tomatenstukjes in de pot en laat nog een 3 tal minuten zacht sudderen.
9. Kruidentuiltje verwijderen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten