zaterdag 4 november 2023

Appelcake met amandelen en rozijnen.

Ingrediënten1 kg appelen, 3 slp rozijnen, citroensap, 145 gr zelfrijzende bloem, 100 gr suiker (65 +35), 90 gr boter, 50 ml melk, 45 ml maïsolie of zonnebloem, 4 eieren (3 + 1), 7,5 gr bakpoeder, 45 gr amandelpoeder, klontje boter en 1 slp bloem voor de vorm.
Springvorm van 26 cm.

1. Oven voorverwarmen op 180°.
2. Appels schillen, klokhuis uithalen en in blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap.
3. Bloem en bakpoeder zeven.

4. 3 eieren opkloppen met 65 gr suiker tot ruban. Dan de bloem, melk en olie er door spatelen tot een gladde deeg.
5. Springvorm inboteren en bebloemen.
6. De appelen door de deeg mengen en dit in de vorm gieten. 20 minuten bakken in de oven.
7. Krenten weken in rum, indien de cake ook voor kinderen is, de krenten weken in water.
8. Boter met 35 gr suiker smelten, nu glad roeren samen met de amandelen en het ei en de uitgeknepen krenten.
9. Na 20 minuten de cake uit de oven halen en het amandelmengsel op de cake glad strijken.
10. De appelcake terug in de oven plaatsen gedurende 15 à 20 minuten.
11. Lekker met fruitcoulis, gepocheerde appelen of een bolletje ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.