donderdag 18 januari 2024

Gekonfijte eendenmaagjes, spaghetti en groentjes.

Ingrediënten voor 2 pers. : 1 blik gekonfijte eendenmaagjes van 385 gr, 100 gr gerookt spek, 180 gr spaghetti, 125 gr kastanje champignons, 1 teentje look, 1 grote rode ui, 1 rode paprika, ½ courgette in de lengte in 2 gesneden, 1 slp gehakte peterselie, 20 cl room, peper, zout.

1. Kook de spaghetti in zoutwater zoals vermeld op de verpakking. Giet af en hou een beetje van het kookvocht bij, spoel de pasta onder koud water.
2. Eendenmaagjes opwarmen in het ganzenvet uit het blik. Van zodra het vet gesmolten is dit door een zeef gieten en het vet laten rusten. De maagjes in 2 snijden.

3. De look en de ajuin pellen. De look fijn snipperen en de ajuin in fijne halve ringen snijden.
4. De paprika schillen, de zaadjes uithalen en in reepjes snijden.
5. De courgette wassen, zaadjes uithalen en in fijne halve ringen snijden.
6. De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
7. Het spek in fijne blokjes snijden.
8. Een beetje van het gezeefde vet in een pan warmen en het spek en de maagjes mooi bruin bakken. Het vlees uit de pan nemen en nog een beetje vet in de pan doen en de look en de ui fruiten gedurende enkele minuten. Al de andere groenten bijvoegen en alles laten garen zonder veel te kleuren. Indien nodig wat kookvocht van de pasta bijvoegen. Op het einde de room, de peterselie, de eendenmaagjes, het spek en de pasta bijvoegen. Kruiden met peper en zout en nog een 2 tal minuten laten opwarmen. Goed mengen en opdienen in een diep bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.