Ingrediënten voor 2 pers. : 1 côte à l’os van 500 gr, 1 broccoli, 2 eieren, 1 slp gehakte peterselie, 120 gr boter + klontje boter, peper, zout, nootmuskaat.
2. De roosjes van de broccoli halen. Spoelen en in kokend zoutwater garen gedurende 5 à 6 minuten. Afgieten en spoelen onder ijskoud water. Laten uitlekken.
4. Het klontje boter smelten en de côte à l’os aan beide zijden bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Verder afbakken in de oven tot de gewenste bakwijze.
5. De boter smelten. Wanneer de onzuiverheden naar boven komen, verwijderd men dit met een schuimspaan. De eieren en de peterselie in de geklaarde boter doen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. De broccoli bij de boter doen en voorzichtig opwarmen en mengen.
6. De côte à l’os uit de oven nemen, eventjes laten rusten en versnijden in dikke sneden.
7. Het vlees mooi schikken met de broccoli op een bord.
Lekker met spinaziestoemp.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten