dinsdag 2 april 2024

Aspergeroomsoep met gerookte zalm en amandelschilfers.

Ingrediënten : 1,5 kg witte soepasperges, 1 wit van prei, 1 ui, 1 aardappel, 1 ½ lt gevogelte bouillon, 2,5 dl room, 1 klontje boter, gerookte zalm, amandelschilfers, platte peterselie.

1) De asperges spoelen en schillen.
2) Het wit van prei spoelen.
3) De ui pellen.
4) De aardappel schillen.
5) Al de groenten in stukken snijden.
6) Een klontje boter smelten, de groenten bijvoegen, even laten aanstoven en de gevogeltebouillon bijgieten. Aan de kook brengen en 35 à 40 minuten zacht koken.
7) Bijkruiden met zout en peper. Room bijvoegen. Nog 5 minuten laten doorkoken door de groentemolen draaien of heel goed mixen en zeven.
8) 1 snede zalm per persoon in reepjes versnijden.
9) Amandelschilfers kleuren.
10) In een diep bord de soep uitscheppen. In het midden de zalm schikken. Het bord garneren met amandelschilfers en platte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.