Ingrediënten voor 8 tomaten : 8 tomaten, 150 gr bulghur, 375 gr kippengehakt, 1 rode ui, 1 teentje look, 3,5 dl passata, 2 takjes oregano, 2 takjes tijm, 2 takjes basilicum, 2 takjes rozemarijn, cayennepeper, zout.
2. Spoel de tomaten, haal ze uit. Een snuifje zout in de tomaat doen en omgekeerd wegzetten.
4. De look en de ui pellen en fijn snipperen.
5. Warm de olijfolie en fruit de ui en de look samen met het kippengehakt. Wanneer het gehakt aangebakken is, de kruiden, cayenne en zout bijvoegen. Nog eventjes opwarmen en de passata bijgieten. Goed mengen en de bulghur bijvoegen. Nogmaals goed mengen.
6. Oven verwarmen op 175°.
7. De tomaten goed opvullen met het gehaktmengsel en deze in een met olie ingeweven schotel schikken.
8. Zet de schotel 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
9. Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten