Ingrediënten 6 stuks :
Soezendeeg : 70 gr melk, 70 gr water, 55 gr boter, snuifje zout, 90 gr bloem T55 of patisseriebloem, 2 à 3 eieren (naargelang de grootte), maanzaad.
Garnering : 250 gr zalm, 2 slp verse kaas, 2 slp mayonaise, 1 slp bieslook, sap en zeste van ½ limoen, gemberpoeder, zout, peper, slagroom.
3. Doe de deegbol in de kom van de keukenrobot en met behulp van de K-haak op lage stand mengen zodanig dat het deeg lauw wordt.
5. Het deeg in een spuitzak doen met een grote spuitmond, ongeveer 18mm. De soes mag
voor dit recept iets breder zijn.
6. Oven warmen op 220°. Soezen spuiten op een silpat of op bakpapier dat men op een rooster legt. Ongeveer 7 op 3 cm. Niet te dicht bij mekaar spuiten.
7. In de oven op boven en onderwarmte 12 minuten bakken op 220° en dan nog eens 12 minuten op 170°. De ovendeur openen en nog 5 minuten wachten vooraleer de soezen uit de oven te halen.
8. Zalm stomen en laten afkoelen, en in stukjes trekken met een vork.
9. Verse kaas mengen met de mayonaise, bieslook, limoensap en gemberpoeder.
10. Zalm mengen met het kaasmengsel en bijkruiden met peper en zout.
11. Slagroom opkloppen en mengen met zout, peper en zeste.
12. Snij de soezen in 2, spuit op de zijkanten van de onderste helft slagroom. Vul het midden op met het zalmmengsel. Doe het deksel er op.
13. Fris opdienen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten