donderdag 27 juni 2024

Hartige soezen met zalm.

Ingrediënten 6 stuks :
Soezendeeg : 70 gr melk, 70 gr water, 55 gr boter, snuifje zout, 90 gr bloem T55 of patisseriebloem, 2 à 3 eieren (naargelang de grootte), maanzaad.
Garnering : 250 gr zalm, 2 slp verse kaas, 2 slp mayonaise, 1 slp bieslook, sap en zeste van ½ limoen, gemberpoeder, zout, peper, slagroom.

1. Verwarm water en melk in een kom. Voeg het snuifje zout en de boter toe. Laat dit tot aan het kookpunt komen. De boter moet volledig opgelost zijn.
2. Neem de kom van het vuur en voeg er de bloem in 1 keer bij. Goed mengen met een houten lepel. Plaats de kom terug op het vuur en laat het deeg drogen en vorm een bol.
3. Doe de deegbol in de kom van de keukenrobot en met behulp van de K-haak op lage stand mengen zodanig dat het deeg lauw wordt.
4. De eieren 1 per 1 toevoegen. Het ei moet volledig opgenomen
zijn in het deeg voor men het volgende bijdoet. Het laatste ei best eerst loskloppen en beginnen met de helft toe te voegen.
5. Het deeg in een spuitzak doen met een grote spuitmond, ongeveer 18mm. De soes mag
voor dit recept iets breder zijn.
6. Oven warmen op 220°. Soezen spuiten op een silpat of op bakpapier dat men op een rooster legt. Ongeveer 7 op 3 cm. Niet te dicht bij mekaar spuiten.
7. In de oven op boven en onderwarmte 12 minuten bakken op 220° en dan nog eens 12 minuten op 170°. De ovendeur openen en nog 5 minuten wachten vooraleer de soezen uit de oven te halen.
8. Zalm stomen en laten afkoelen, en in stukjes trekken met een vork.
9. Verse kaas mengen met de mayonaise, bieslook, limoensap en gemberpoeder.
10. Zalm mengen met het kaasmengsel en bijkruiden met peper en zout.
11. Slagroom opkloppen en mengen met zout, peper en zeste.
12. Snij de soezen in 2, spuit op de zijkanten van de onderste helft slagroom. Vul het midden op met het zalmmengsel. Doe het deksel er op.
13. Fris opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Kippengehaktballetjes, spaghetti met prei en mascarponesaus.