zaterdag 12 oktober 2024

Speenvarkenfilet met pastinaak en tomaat.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr speenvarkenfilet, 1 pastinaak, 300 gr aardappelen, 250 ml passata, 1 sjalot, 1 teentje look, 250 ml groentenbouillon, 1slp olijfolie, 1 klontje boter, kerriepoeder.

1) De pastinaak en de aardappelen schillen en in niet te grote stukken snijden
2) De sjalot en de look fijn snipperen. De oven op 160° verwarmen.
3) De olijfolie en de boter in een stoofpot smelten en het vlees aankleuren. Kruiden met peper, kerrie en zout. Het vlees uit de pot nemen en in dezelde pot de sjalot en de look aanfruiten, pastinaak en aardappelen bijvoegen. Alles goed omroeren en de passata en bouillon bijgieten. Aan de kook brengen en het vlees terug in de pot doen.
4) De pot 25 minuten in de oven plaatsen.
5) Het vlees uit de pot nemen en in mooie sneden versnijden. De aardappelen en de pastinaak goed mengen. Indien nodig wat bijkruiden.
6) Wat groenten in ht midden van het bord schikken. Op de groenten enkele sneden vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.