dinsdag 19 november 2024

Franse flantaart zonder deeg, met peren.

Ingrediënten : 120 gr suiker, 50 gr maïzena, 5 eierdooiers, 5 dl melk, 2,5 dl room, 4 gepocheerde peren, vorm 20 cm diameter.

1) De gepocheerde peren in grote stukken versnijden.
2) Melk en room tot aan het kookpunt brengen.
3) In een kom de dooiers, de suiker en de maïzena mengen. Goed mengen maar niet opkloppen.
4) Oven warmen op 180°.
5) Vorm inboteren.
6) De warme melk op de dooiers gieten, goed roeren en terug in de pot doen en op het vuur plaatsen. Al roerend tot aan het kookpunt laten komen.
7) De vorm 1/3 vullen met het eimengsel, de helft van de peren er over verdelen, nu terug 1/3
van het eimengsel. De rest van de peren er over verdelen, en nu bedekken met de rest van het eimengsel. De flan 40 minuten in de oven plaatsen.
8) De flan is klaar als men mooie donkere vlekken boven op heeft.
9) De flan minimum 6 uur in de vorm laten
afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.