zondag 24 november 2024

Parelhoen met graanmosterd en salie.

Ingrediënten : 1 parelhoen, 1 slp graanmosterd, 1 dl room, 8 blaadjes salie, olijfolie, 1 klontje boter, 2 sjalotten, 2 dl witte wijn, 3 dl kippenbouillon, kippenkruiden Santa Maria.


1) Oven warmen op 180°.
2) Verdeel de parelhoen in stukken en bestrooi met kippenkruiden.
3) Pel en snipper de sjalotten fijn.

4) Warm klontje boter en olijfolie in de sauteerpan en bak de stukken parelhoen aan alle kanten bruin. Voeg de sjalot en de salie toe.
5) Giet de witte wijn en de bouillon erbij, breng aan de kook en zet de pan 30 à 35 minuten in de oven.
6) Neem de pan uit de oven, haal de stukken parelhoen eruit en hou ze warm.
7) Doe de room en de mosterd in de pan, kruid bij met peper en zout en laat eventjes inkoken. Doe de stukken parelhoen terug bij de saus en warm nog even op.
8) Schik de parelhoen met de saus op een bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Parelhoen met graanmosterd en salie.