zondag 24 november 2024

Sint-Jakobsvruchten, grijze garnalen met soep van wortelloof en knolselder.

Ingrediënten 4 pers. : 8 Sint-Jakobsvruchten, 300 gr ongepelde grijze garnalen, klontje boter, peper, zout.
Voor de soep : 1 bundel wortelen, ½ knolselder, 1 ui, 1 selderstengel, 1 lt groentenbouillon, 1 dl room, peper, zout, klontje boter.

1) De garnalen pellen.
2) Snij het loof van de wortelen, dit moet mooi groen zijn, Goed spoelen en versnijden.
3) Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Stoof de wortelen in een klontje boter. Doe er wat groentebouillon bij. Kruiden met peper en zout.
4) Pel de ui en snij in stukken.
5) Spoel de selderstengel, verwijder de harde draden en snij in stukken.
6) Verwarm een klontje boter, en doe er de soepgroenten bij. Laat alles enkele minuten fruiten zonder kleuren. Kruiden met peper en zout. Giet de bouillon erbij en laat 35 minuten zachtjes koken. De soep heel fijn mixen. Room bijgieten, afkruiden. Nog eventjes tot aan het kookpunt laten komen.
7) De boter heet laten worden en de Sint-Jakobsvruchten kort aan beide kanten bakken. Ze mogen nog glazig zijn vanbinnen.
8) In een diep bord een pollepel soep doen. In het midden schikt men wat wortelblokjes, daarop 2 Sint-Jakobsvruchten. Over het geheel strooit men wat garnalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Parelhoen met graanmosterd en salie.