Ingrediënten 4 personen : 2 fazanten, 2 takjes tijm,2 laurierblaadjes, 3 jeneverbessen, eendenvet, beurre manié, ½ groene kool, 1 dikke snede Breydelspek, nootmuskaat, 1,5 dl room, 600 gr oesterzwammen, madeira, 1 teentje look, fazantenfond.
2) De billen in een ovenschotel leggen, de tijm, laurier, jeneverbessen bijvoegen en het eendenvet erbij gieten. 2 uur in de oven plaatsen op 140°.
3) Met de karkassen
van de fazant een fond bereiden. De karkassen aanbakken met ajuin, look en wortel, bruin kleuren. De helft rode wijn en de helft water bijgieten zodanig dat de karkassen goed onderstaan. Kruidentuiltje en peperbollen bijvoegen. Op heel zacht vuur laten sudderen gedurende 2 à 3 uur. Zeven.
van de fazant een fond bereiden. De karkassen aanbakken met ajuin, look en wortel, bruin kleuren. De helft rode wijn en de helft water bijgieten zodanig dat de karkassen goed onderstaan. Kruidentuiltje en peperbollen bijvoegen. Op heel zacht vuur laten sudderen gedurende 2 à 3 uur. Zeven.
5) Het Breydelspek in dunne reepjes snijden en bruin bakken.
7) Het harde gedeelte van de oesterzwam verwijderen, en in gelijke stukken verdelen. Boter warmen en de oesterzwammen bakken met de look. Kruiden met peper en zout.
8) De filets aanbakken in de warme boter. Kruiden met peper en zout en verder afbakken in de oven op 160° met lichte stoom gedurende 6 à 8 minuten. De filets in 3 versnijden.
9) 5 dl fond lichtjes laten inkoken. Madeira bijgieten naar smaak. Kruiden met peper en zout. Beurre manié onder kloppen tot gewenste dikte.
10) Op een bord, eenfilet leggen met wat oesterzwammen en groene kool. Wat saus bijdoen.
11) De billetjes serveert men er apart bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten