maandag 27 januari 2025

Geroosterde wortelen in de oven met honing.

Ingrediënten 2 pers. : 6 grote wortelen met loof, 2 slp honing, ½ klp karwij, ½ klp komijn, ½ klp piment d’Espelette, klontje boter, 2 dl groentenbouillon.

1. Schil de wortelen en verwijder het loof tot op 2 cm. Reinig goed rond het loof.
2. Verwarm de honing lichtjes. Wrijf de wortelen ermee in met behulp van een keukenkwast.
3. Doe er al de
specerijen over en giet de bouillon in de schaal.
4. Verwarm de oven op 180°.
5. Snij de boter in stukjes en verdeel over de wortelen.
6. Plaats de wortelen 40 à 60 minuten in de oven naargelang de dikte. Om het kwartier de wortelen
even draaien.
7. Haal de wortelen uit de oven en brand ze af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.