vrijdag 24 januari 2025

Worst met stoemp van knolselder en groene kool.

Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr worst, ¼ groene kool, ½ knolselder, 500 gr aardappelen, 75 gr gerookt spek, 1 snede brood, 1 ei,1 dl melk, klontje boter, peper, zout, nootmuskaat.

1. Schil de knolselder, snij die in blokjes en kook ze gaar in zoutwater. Afgieten en pureren.
2. Verwijder de harde kern en de donker groene bladeren van de groene kool. Snij ze in repen van 1cm en kook ze gaar in zoutwater.
3. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en kook ze in zoutwater. Afgieten en stampen. De melk en het ei bijvoegen en goed mengen. Nu ook de knolselder en de groene kool er onder roeren. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.
4. Bak de worst in boter op niet te hevig vuur aan alle kanten mooi bruin. Laat op zacht vuur verder garen. De worsten niet inprikken. Indien het vuur niet te hoog staat zullen ze niet open barsten.
5. Snij het brood in kleine dobbelsteentjes en het spek in fijne reepjes. Bak het spek in een beetje boter en wanneer het begint te bruinen voeg het brood bij. Indien nodig wat boter bijvoegen zodanig dat het brood mooi gekorst is.
6. Snij de worst schuin in dikke plakken. Wat stoemp op het bord schikken met de worst. De stoemp garneren met de broodcroutons en het spek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.