Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr worst, ¼ groene kool, ½ knolselder, 500 gr aardappelen, 75 gr gerookt spek, 1 snede brood, 1 ei,1 dl melk, klontje boter, peper, zout, nootmuskaat.
2. Verwijder de harde kern en de donker groene bladeren van de groene kool. Snij ze in repen van 1cm en kook ze gaar in zoutwater.
4. Bak de worst in boter op niet te hevig vuur aan alle kanten mooi bruin. Laat op zacht vuur verder garen. De worsten niet inprikken. Indien het vuur niet te hoog staat zullen ze niet open barsten.
5. Snij het brood in kleine dobbelsteentjes en het spek in fijne reepjes. Bak het spek in een beetje boter en wanneer het begint te bruinen voeg het brood bij. Indien nodig wat boter bijvoegen zodanig dat het brood mooi gekorst is.
6. Snij de worst schuin in dikke plakken. Wat stoemp op het bord schikken met de worst. De stoemp garneren met de broodcroutons en het spek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten