Ingrediënten : 150 gr groene linzen, 200 gr spinazie, 4 wortelen, 2 ajuinen, 2 teentjes look, kruidentuiltje (2 laurierbladen, 2 takjes tijm), 1 blik tomatenstukjes, 70 gr tomatenpuree, 1 doosje kruidenkaas, 1,5 lt groentenbouillon, 1 klp ras el hanout, olijfolie, peper, zout.
2. De ajuinen pellen en grof snipperen. De look pellen en fijn snipperen.
3. De spinazie spoelen en droog zwieren. In fijne reepjes snijden.
5. De groene linzen spoelen en bij de groenten doen alsook de tomatenpuree. Nog eventjes laten sudderen.
6. Het kruidentuiltje erbij doen. De bouillon erbij gieten en het blik tomatenstukjes. Kruiden met de ras el hanout, peper en zout.
7. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken.
8. Doe de spinazie erbij erbij en laat even slinken.
9. Verdeel de soep over de borden en garneer met 1 klp kruidenkaas in het midden van het bord. Garneer met enkele blaadjes spinazie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten