maandag 3 februari 2025

Linzensoep met spinazie en kruidenkaas.

Ingrediënten : 150 gr groene linzen, 200 gr spinazie, 4 wortelen, 2 ajuinen, 2 teentjes look, kruidentuiltje (2 laurierbladen, 2 takjes tijm), 1 blik tomatenstukjes, 70 gr tomatenpuree, 1 doosje kruidenkaas, 1,5 lt groentenbouillon, 1 klp ras el hanout, olijfolie, peper, zout.

1. De wortelen schillen en in blokjes snijden.
2. De ajuinen pellen en grof snipperen. De look pellen en fijn snipperen.
3. De spinazie spoelen en droog zwieren. In fijne reepjes snijden.

4. Olijfolie warmen en de ui, wortelen en look
eventjes laten stoven.
5. De groene linzen spoelen en bij de groenten doen alsook de tomatenpuree. Nog eventjes laten sudderen.
6. Het kruidentuiltje erbij doen. De bouillon erbij gieten en het blik tomatenstukjes. Kruiden met de ras el hanout, peper en zout.
7. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken.
8. Doe de spinazie erbij erbij en laat even slinken.
9. Verdeel de soep over de borden en garneer met 1 klp kruidenkaas in het midden van het bord. Garneer met enkele blaadjes spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.