donderdag 17 april 2025

Aardappel lasagne met prei en bloemkoolsaus.

 

Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 3 preiwitten, 700 grs aardappelen, enkele takjes verse oregano, 50 gr gemalen emmentaler, olijfolie, 1 klp gedroogde tijm, rozemarijn, piment d’Espelette.
Voor de bloemkoolsaus : 400 gr bloemkoolroosjes, 1 teentje look, 3 dl melk, 30 gr geraspte parmezaan, nootmuskaat.

1. Aardappelen schillen en in schijfjes van 3 à 4 mm snijden. In een schotel schikken met tussen iedere laag wat olijfolie, tijm, peper en zout. Het teentje look er op leggen en gaar stomen.
2. De prei in de lengte in 2 snijden, spoelen, buitenste blad verwijderen, en in stukjes van 5 cm snijden. In schotel plaatsen, Kruiden met peper en zout en gaar stomen.

3. De bloemkoolroosjes gaar koken in licht gezouten water en afgieten.
4. Oven verwarmen op 180°.
5. De bloemkool mixen met de melk, de parmezaan, de look, snuifje piment d’Espelette, nootmuskaat en zout in de blender.
6. Ovenschotel invetten met olijfolie. Laag aardappelschijfjes, laag prei, beetje oreganoblaadjes en bloemkoolsaus, dit nog 1 x herhalen en eindigen met aardappelschijfjes. Bestrooien met emmentaler.
7. De schotel gedurende 15 à 20 minuten in de oven en dan 2 minuten op grillstand tot men een mooi korstje heeft.
Lekker met hamburger en spiegelei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.