Ingrediënten 2 pers. : 350 gr aspergepunten, 250 gr vastkokende aardappelen, 2 eieren, 125 gr verschillende salade (veldsla, rucola, postelein), 1 tomaat, parmezaanschilfers. 4 à 6 sneden gekookte ham volgens de grootte.
Dressing : 30 gr Griekse yoghurt, 30 gr mayonaise, 1 slp dragonazijn, 1 slp fijngesneden dragon, enkele slp koud kookvocht asperges.
1) De aspergepunten schillen, stomen of gaarkoken in een beetje water. Kruiden met peper, zout. Laten afkoelen. De schillen 20 minuten zacht koken. De schillen moeten juist onder staan. Zeven en kookvocht opvangen.
2) De aardappelen schillen en in schijfjes van 0,5 cm snijden. Gaar stomen. Laten afkoelen.
3) De eieren 6 minuten koken. Direct spoelen in koud water en pellen. In 4 snijden.
4) De salade spoelen en droog zwieren.
5) De tomaat emonderen, pellen en in partjes snijden.
6) Al de ingrediënten voor de dressing goed mengen. Kruiden met peper en zout.
7) De sneden ham in 3 snijden.
8) De aardappelschijfjes mengen met wat dressing.
9) In een schotel de aardappelen leggen en daarop de salades. Schik nu de asperges, ham, eieren en tomaten. Srooi er de parmezaan schilfers over. Besprenkel met wat dragondressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten