zondag 1 juni 2025

Fishsticks van kabeljauw, witloofsla, nieuwe polderaardappel met salie.

Ingrediënten 2 pers. : 4 kabeljauwreepjes van 80 gr, 2 eiwitten, 1 slp bloem, 1 slp panko, 1 slp paneermeel, 4 stronken witloof, ½ appel, 1 blik witte bonen, 2 slp mayonaise, 300 gr nieuwe polderaardappelen, 12 blaadjes salie, olijfolie, klontje boter, grof zeezout, zout, peper.

1) De aardappelen proper schrobben. Gaar stomen.
2) De kabeljauwreepjes droog deppen. Kruiden met peper en zout. Eerst in de bloem dan in het losgeklopt eiwit en tenslotte in het mengsel panko en paneermeel wentelen.
3) De appel schillen, in fijne reepjes snijden.
4) De witte bonen spoelen.
5) Het witloof spoelen, het harde gedeelte onderaan verwijderen en in fijne reepjes snijden. Besprenkelen met citroen.
6) Het witloof, de appel en witte bonen mengen met de mahyonaise.
7) De salie spoelen, indien nodig de nerf
verwijderen en fijn snijden.
8) Olijfolie warmen, de aardappelen bruin bakken, salie bijvoegen, eventjes meebakken en bestrooien met zeezout.
9) In een andere pan olijfolie warmen met een klontje boter. De fishsticks aan beide kanten bakken op niet te hevig vuur.
10) Op het bord 2

fishsticks schikken met enkele aardappelen en witloofsla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.