zaterdag 31 mei 2025

Rabarbertaart op de wijze tatin met gezouten caramelboter.

Ingrediënten : 120 gr malse boter, 110 gr suiker, 180 gr bloem T45, 16 gr bakpoeder, ½ klp vanilleextract, 4 eieren, 50 gr melk, 650 gr rabarber, 120 gr gezouten caramelboter.
SpringVorm 26 cm

1. Vorm inboteren en licht bebloemen.
2. Spoel en schil de rabarber. Verwijder de uiteinden.
3. Snij in gelijke kleine stukken en strooi er 20 gr bloem op.
4. Meng de boter met de suiker.
5. Doe er de bloem, de bakpoeder, vanilleextract en de eieren bij. Meng alles en giet er langzaam de melk bij.
6. Verwarm de oven op 180°.
7. De helft van de caramelboter op de bodem van de
springvorm gieten. De rabarber op de caramel verdelen en 1 cm van de rand blijven. En op de rabarber de andere helft van de caramel gieten.
8. Giet nu het deegbeslag op de rabarber en zorg dat het deeg langs de rabarber op de rand zit.
9. De taart gedurende 45 minuten in de oven plaatsen.
10. Eventjes laten afkoelen voor het omkeren en ontvormen. Men kan eventueel de taart nog afbranden zoals een crème brulée.
11. Opdienen met caramelsaus en een bolletje ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.