Ingrediënten 2 pers. : 6 kippenpillons, 1 teentje look, 1 rode paprika, 1 sjalot, 150 gr verse kaas, 50 cl room, 1 klp gerookte paprikapoeder, 1 klp kippenkruiden, 3 dl kippenbouillon, boter, olijfolie, peper, zout.
2. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
3. Meng de kippenkruiden, gerookte paprika, zout en peper. Wrijf de kippenonderbouten in met deze mengeling.
4. Oven verwarmen op 160°.
6. Doe nog een klein klontje boter in dezelfde pan waar de kip in gebakken is, voeg de sjalot, look en paprika toe en bak glazig. Giet er de bouillon bij, laat tot aan het kookpunt komen en doe er nu de kaas en de room bij. Goed roeren.
7. Haal nu de kip uit de oven, doe die bij de saus, laat nog een 2 tal minuten in de saus warmen.
Lekker met rijst of aardappelpuree.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten