woensdag 12 november 2025

Kippenpillons met rode paprika en verse kaas.

Ingrediënten 2 pers. : 6 kippenpillons, 1 teentje look, 1 rode paprika, 1 sjalot, 150 gr verse kaas, 50 cl room, 1 klp gerookte paprikapoeder, 1 klp kippenkruiden, 3 dl kippenbouillon, boter, olijfolie, peper, zout.

1. Pel en snipper de sjalot en de look fijn.
2. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
3. Meng de kippenkruiden, gerookte paprika, zout en peper. Wrijf de kippenonderbouten in met deze mengeling.
4. Oven verwarmen op 160°.
5. Verwarm wat boter en olijfolie en bak de kippenonderbouten aan alle kanten mooi bruin. Haal ze uit de pan, leg ze in een ovenvaste schotel en bak ze verder gedurende 20 minuten in de oven.
6. Doe nog een klein klontje boter in dezelfde pan waar de kip in gebakken is, voeg de sjalot, look en paprika toe en bak glazig. Giet er de bouillon bij, laat tot aan het kookpunt komen en doe er nu de kaas en de room bij. Goed roeren.
7. Haal nu de kip uit de oven, doe die bij de saus, laat nog een 2 tal minuten in de saus warmen.
Lekker met rijst of aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met mosselen.