woensdag 12 november 2025

Gebakken zalm met witloof en mascarpone.


Ingrediënten 2 pers. : 350 gr zalmhaasje in 2 stukken, 6 stronken witloof, 1 klp venkelzaad, 1 slp gehakte peterselie, 75 gr mascarpone, olijfolie, peper, zout, boter.

1. Het witloof spoelen. In de lengte in 2 snijden, harde gedeelte verwijderen en in fijne reepjes snijden.
2. De venkelzaadjes roosteren gedurende een paar minuten en in een vijzel pletten.
3. Klontje boter warmen en het witloof stoven gedurende 20 à 25 minuten. Mascarpone er onder mengen en kruiden met peper, zout en de helft van het venkelzaad. De peterselie onder het witloof roeren.
4. Olijfolie warmen en de zalm aan beide kanten bruin bakken. Kruiden met peper, zout en venkelzaad. De zalm mag binnenin nog rozig zijn, niet doorbakken anders wordt het te droog.
5. Wat witloof op een bord schikken met de zalm.
Lekker met aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met mosselen.