dinsdag 2 december 2025

Witte koolsoep met flageolets en bacon van kalkoen.

Ingrediënten : ½ witte kool, 1,5 lt gevogeltebouillon, 3 ajuinen, 1 teentje look, 1 wit van prei, 1 blik flageolets, 1 snede bacon van kalkoen per persoon, peper, zout, ½ klp curry, klontje boter, 1 slp fijngesneden bieslook.

1) Pel de ajuin en de look. Snipper fijn.
2) Spoel de witte kool, verwijder het harde gedeelte en snij de witte kool in reepjes.
3) Smelt de boter en laat de groenten eventjes aanbakken zonder kleuren.
4) Giet de bouillon erbij, kruid met peper, zout en curry en laat op zacht vuur 40 minuten koken.
5) Spoel de flageolets.
6) Snij de sneetjes bacon in reepjes van 1,5
cm en bak krokant.
Laat uitlekken op keukenpapier.
7) Mix de soep heel fijn. Breng terug aan de kook en doe er de flageolets bij.
8) Serveer in een diep bord en garneer met stukjes kalkoen bacon en bieslook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Tagliatelle met mosselen en cantharellen.