Ingrediënten voor 2 à 3 personen : ¼ groene kool, 3 stronkjes witloof, 3 wortels, 1 pastinaak, 2 grote aardappelen, 1 sjalot, 2 teentjes look, 3 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes marjolein, 1,5 dl groentenbouillon.
2) De aardappelen, pastinaak en wortelen schillen en in staafjes van 3 op 1 cm snijden.
3) De groene kool en het witloof in reepjes snijden.
4) De tijm, rozemarijn en marjolein samen binden.
5) Een klontje boter smelten in een sauteerpan, look en sjalot fruiten, de wortelen, pastinaak en aardappelen erbij voegen en 5 minuten laten stoven dan de rest van de groenten erbij doen alsook het kruidentuiltje. Kruiden met peper en zout. De groentenbouillon erbij gieten, aan de kook brengen en in de oven plaatsen gedurende 20 minuten op 165° met lichte stoom. Bij AEG steampro stand steamify 165°.
6) Voor het serveren grof gesneden bladpeterselie er over strooien.
Lekker met een krokant gebakken stukje kip.