Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
woensdag 11 januari 2023
Witloof met Breydelspek en puree met zongedroogde tomaten.
dinsdag 10 januari 2023
Gepofte aardappel met mascarpone en kruiden.
maandag 9 januari 2023
Kippenfilet met chinese kool, curry, kokosmelk.
zaterdag 7 januari 2023
Trio van vis, prei en garnalensaus.
vrijdag 6 januari 2023
Varkenshaasje Orloff, Hasselback aardappel en champignonsaus.
Hasselback aardappelen met spek
donderdag 5 januari 2023
Duifje, gekonfijte billetjes, in rode wijnsaus
dinsdag 3 januari 2023
Aardappelgerecht met kikkererwten en chorizo.
maandag 2 januari 2023
Pasta met gerookte zalm en broccoli.
Ingrediënten 2 pers. : 180 gr korte pasta, 200 gr gerookte zalm, 1 broccoli, 1 rode paprika, 1 teentje look, 1 dl light of volle room, 200 gr kruidenkaas, 1 klp Basil & Garlic kruid, zout, peper, olijfolie.
donderdag 22 december 2022
Kerst brioche met chocolade.
zondag 18 december 2022
Parelhoenfilet gevuld met kippengehakt en Chinese kool.
Ingrediënten 5 à 6 pers. : 900 gr parelhoenfilet, kippenkruiden, oregano, klontje boter. De farce : 250 gr kippengehakt, 2 eiwitten, 1,5 dl room, 1 klp curry/mango, zout, 1 Chinese kool
vrijdag 16 december 2022
Blauwe bessen bavarois.
maandag 12 december 2022
Rode linzensoep met kokosmelk.
maandag 5 december 2022
Vol au vent met spinazietagliatelle.
Ingrediënten : 2 pers. 700 gr Vol au vent, 180 gr spinazietagliatelle, 200 gr spinazie, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 dl room, groene curry, klontje boter.
zondag 4 december 2022
Kwartel met specerijen en spinazie.
vrijdag 2 december 2022
Brood bakken in een pot
donderdag 1 december 2022
Parmentier van schelvis met dragonkorstje.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr schelvisfilet, ½ chinese kool, 4 stronken witloof, 1 limoen, 1 slp fijngesneden dragon, 300 gr aardappelen, 1 teentje look, 1,5 dl melk, klontje boter, 1,5 slp paneermeel, 1 slp olijfolie, nootmuskaat, paper, zout.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...