dinsdag 10 januari 2023

Gepofte aardappel met mascarpone en kruiden.

Ingrediënten voor 4 middelgrote aardappelen : 250 gr mascarpone, 2 grote tomaten, 1 slp gehakte bladpeterselie, 1 slp gehakte basilicum, gerookte paprikapoeder, grof zout, cayennepeper.

1. Warm de oven voor op 200°.
2. Spoel de aardappelen en wikkel ze nat in een stuk zilverpapier met een ½ klp grof zout. Plaats de aardappelen in een ovenvaste schotel en zet die 35 tot 45 minuten in de oven, naargelang de dikte van de aardappel.
3. De tomaten pellen, zaadjes uithalen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
4. Meng de mascarpone met de kruiden en de tomatenstukjes. Kruid met de gerookte paprikapoeder en de cayenne en wat grof zout.
5. Haal de gare aardappelen uit het zilverpapier, snij in 2 en schep de saus er tussen. Garneren met basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.