Ingrediënten voor 4 personen : 4 aardappelen van ongeveer 160 gr, 6 sneden gerookt spek, 1 slp Provençaalse kruiden, grof zeezout, 120 gr boter.
1) De oven voorverwarmen op 180°
2) De aardappelen wassen en op ongeveer ½ cm inkepingen maken tot ongeveer op de bodem. De aardappel zeker niet helemaal doorsnijden. Men plaatst de aardappel tussen 2 stelen van een houten lepel en men snijdt de aardappel in daartussen. Zie foto
3) Het spek in stukjes versnijden.
4) De boter smelten met de Provençaalse kruiden.
5) In iedere inkeping een stukje spek doen.
6) De aardappelen in een geboterde ovenvaste schaal leggen en de gesmolten boter over doen.
7) De aardappelen gedurende 60 à 70 minuten in de oven naargelang de grootte van de aardappel.
Lekker bij een stukje wild of vlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten