Ingrediënten 6 pers. : 7 dl aspergebouillon, 18 witte asperges, 2 dl room, 2 eieren, 500 gr zalmhaasje, 1 slp fijngehakte petereselie, 20 gr patisserie bloem, 15 gr boter, peper, zout.
1) Eieren 10 minuten koken, afkoelen in koud water, pellen en fijn snijden.
2) Eieren en de peterselie mengen.
3) Asperges schillen, in stukjes van 2 cm snijden. De topjes apart houden.
4) De topjes in een beetje bouillon gaar koken. Uit de bouillon halen en apart houden.
5) De rest van de asperges koken in de bouillon gedurende 6 à 7 minuten. De bouillon zeven en de stukjes asperges opvangen.
6) In een pot de boter smelten en de bloem erbij doen. Goed mengen en beetje bij beetje bouillon bijgieten. Aan de kook brengen en 3/4 van de aspergepunten in de soep doen. Even laten doorkoken en fijn mixen. Room bijvoegen nog eventjes mixen. De rest van de aspergestukjes in de soep doen.
7) Zalm in 6 gelijke stukken verdelen. Kruiden met peper en zout.
8) Aan de velkant op hevig vuur krokant bakken. Omdraaien en direct vuur afzetten.
9) De aspergepunten in een beetje soep opwarmen.
10) In een diep bord wat soep scheppen. In het midden een stukje zalm met erop wat aspergepunten. Garneren met de mimosa eieren en peterselie.