woensdag 8 mei 2024

Broodjes met kaas.

Ingrediënten : 1 aardappel van ongeveer 120 gr, 200 gr bloem T45, 2 slp olijfolie, 1 klp zout, 65 ml lauw water, 10 gr bakpoeder, 250 gr gemalen emmentaler.

1) De aardappel schillen, koken en pureren.
2) De gepureerde aardappel, zout en de olijfolie in een kom doen. Goed mengen. De gezeefde bloem, het
bakpoeder, de kaas (een beetje apart houden om boven op de broodjes te doen) erbij doen en goed mengen. Het lauwe water in 1 keer bijgieten en kneden zodanig dat men een bol bekomt. Bedekken met een doek en op een warme plaats laten rijzen gedurende 90 à 120 minuten.
3) De bol uit de kom doen en ontgassen. 3 mooie bolletjes of rechthoekige broodjes vormen. Terug 1 uur laten rijzen.
4) De broodjes voorzichtig met een beetje lauw water bovenaan instrijken en de rest van de kaas over strooien.
5) Oven verwarmen op195°.
6) De broodjes in de oven plaatsen gedurende 20 à 25 minuten en bakken met lichte stoom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.