zondag 7 november 2021

Mosselen met spek, kerstomaten en pasta.

 

Ingrediënten voor 2 personen : 2 kg mossels, 100 gr spek, 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, 2 takjes rozemarijn, olijfolie, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 blik kerstomaten, 1 handvol grofgehakte bladpeterselie, 15 zwarte ontpitte olijven, 1 dl witte wijn, 2 dl passata, 200 gr pasta (penne of spirelli).

1) De mosselen wassen en proper maken.
2) De sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
3) De olijven in 2 snijden.
4) De tijm, laurier en rozemarijn samenbinden.
5) De pasta koken zoals op de verpakking vermeld. Afgieten.
6) Olijfolie in een kom doen en de sjalot en look fruiten, spek bijvoegen en 3 minuten laten stoven. Kruidentuiltje bijvoegen, alsook de kerstomaten, olijven, witte wijn en de passata. Dit 5 minuten zachtjes laten sudderen. De mosselen in de pot doen en op hevig vuur in 5 à 6 minuten laten gaar laten worden.
7) De pasta bij de mosselen doen en alles goed mengen.
8)Bestrooien met grofgehakte peterselie
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.