maandag 8 november 2021

Ovenkoeken


Ingrediënten voor 12 stuks : 500 gr bloem T55 of bloem voor wit brood, 1 dl halfvolle melk, 2 dl water, 15 gr gist, 1 slp olijfolie, 8 gr zout.

    1. In de mengkom van de robot de bloem, gist, melk en water kneden.

    2. De olijfolie erbij mengen alsook het zout.

    3. Kneden tot een mooie bol.  Het deeg uit de mengbeker halen en de bolvorm nog even mooi bijwerken.

    4. De bol deeg in een met olie ingewreven kom doen en 30 minuten laten rijzen.  Het deeg moet ongeveer verdubbelen.

    5. Het deeg op een bebloemd werkblad storten en ontgassen.  12 bollen vormen en 10 minuten laten rusten.  De bollen met de handpalm plat drukken en een ovale of ronde vorm geven met een hoogte van 1,5 cm.

    6. Terug 1 uur laten rijzen.

    7. Oven voorverwarmen op 185°.

    8. Voor het bakken de ovenkoeken lichtjes bebloemen.

    9. In de oven 20 minuten bakken op stand warme luchtoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.