dinsdag 9 november 2021

Cannelloni met ham en witloof.


Ingrediënten voor 6 stuks : 20 + 60 gr boter, 6 stronken witloof, 6 sneden gekookte ham, 50 gr bloem, 3 dl melk, 75 + 50 gr gruyère, 40 gr blauwe kaas (bvb Bleu d’Auvergne), peper, zout, noot muskaat, 6 vellen lasagne.



1) Het witloof wassen en het harde gedeelte verwijderen. 20 gr boter smelten, niet kleuren, het witloof in de pot doen en ongeveer 2 cm water bijdoen, kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Zachtjes laten koken gedurende 25 à 30 minuten. Na een tijdje nazien of er geen klein beetje water moet toegevoegd worden. Laten uitlekken en het vocht zeven. Men moet 2 dl vocht over hebben, is er iets meer dan gebruikt men minder melk bij de saus.


2) De lasagne blaadjes 4 à 5 minuten laten voorkoken. Pas op dat ze niet aan mekaar kleven. Direct in koud water afkoelen en op een propere doek leggen.
3) Voor de saus 60 gr boter smelten, de bloem bijvoegen en de bloem efkens laten bakken, ze mag niet kleuren. Het witloofvocht bijvoegen en de melk. Goed roeren tot men een mooie gladde saus heeft, die mag gerust zachtjes koken. Nu niet meer laten koken en de 75 gr gruyère en de blauwe kaas bijvoegen. Goed roeren tot de saus mooi egaal is.


4) Oven voorverwarmen op 180°.
5) Iedere stronk witloof omwikkelen met een snede ham en een lasagne vel. In een geboterde ovenschotel schikken en de rest van de gruyère er over strooien en gedurende 20 à 25 minuten in de oven plaatsen.

2 opmerkingen:

  1. als je verse lasange bladeren koopt moet je die dan ook eerst voorkoken ?
    en die gedroogde lagange bladeren die dan gewoon koken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Verse zou ik ook 1 minuut voorkoken omdat die dan gemakkelijker zijn om te bewerken

      Verwijderen

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.