vrijdag 5 november 2021

Spekvinken met savooiestoemp.


Ingrediënten voor 2 personen : ½ groene kool, klontje boter, 1 dl melk, 350 gr gemengd gehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel, 5 bloemige aardappelen, nootmuskaat, 1 kleine sjalot, 8 salieblaadjes, 1 klp gehakte peterselie, 12 dunne sneetjes spek.


1. De dikke nerven uit de bladeren van de groene kool snijden. Wassen en in reepjes snijden. Blancheren in kokend zoutwater. Spoelen met koud water en laten uitlekken. Beetje boter smelten, de reepjes groene kool bijvoegen en 8 à 10 minuten zacht laten garen. Nu eventjes de mixer in de groene kool steken, niet te fijn mixen.
2. De aardappelen schillen, wassen in stukken snijden en koken. De aardappelen fijn stampen, mengen met een beetje boter en melk. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat.


3. De aardappelen mengen met de groene kool.
4. De sjalot en de kruiden fijn hakken.
5. Het gehakt mengen met het ei, de kruiden, de sjalot en het paneermeel. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
6. Men vormt van het gehakt 6 mooie balkjes.


7. Men legt 2 sneetjes spek kruiselings over elkaar, en daar op een balkje gehakt. Men omwikkelt nu het gehakt met het spek.
8. Klontje boter smelten en de spekvinken aanbakken tot dat ze mooi bruin gekleurd zijn aan alle kanten. Een klein beetje water in de pan doen en met deksel de spekvinken ongeveer 10 minuten laten sudderen.
9. Op een bord een lepel stoemp scheppen en serveren met een spekvink.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.