vrijdag 17 december 2021

Boerenworst met groene kool en spek.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr boerenworst, 100 gr gerookt spek, 4 lente-ui, ½ groene kool, 6 aardappelen.


1) De buitenste bladeren en de harde midden kern van de groene kool verwijderen. De rest in fijne reepjes snijden. De kook 5 minuten in kokend water blancheren, afgieten en spoelen onder koud water;
2) Aardappelen schillen in blokjes snijden en gaar koken. Bakken in boter.



3) In een pot spek aanbakken samen met de in fijne ringen gesneden lente ui. Groene kool bijvoegen en goed mengen. 10 à 12 minuten op een zacht vuur stoven. Gebakken aardappelen bijvoegen en goed mengen.
4) Ondertussen de worsten bakken in boter. De worsten niet doorprikken. Bakken op een zacht vuur. Het is het hevig vuur die de worsten doet schrikken en openspringen. Bakken gedurende 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.