Ingrediënten 2 pers : Voor de pesto :200 gr spinazie, 25 gr geroosterde pijnboompitten, 1 lookteentje, 1 slp gehakte basilicum, 40 gr geraspte parmezaan, ½ dl olijfolie,175 gr kerstomaten, 700 gr vongole, 1 slp kruidenroomkaas, 200 gr spaghetti, ½ dl witte wijn, 4 lente-ajuintjes, peper, zout.
1. Vongoles spoelen.
2. Look pellen.
3. De lente ui spoelen en fijn snijden.
4. De spinazie spoelen, 20 seconden blancheren in kokend zoutwater en direct spoelen met koud water.
5. Pesto bereiden : spinazie blenderen met de helft van de pijnboompitten, look, basilicum, parmezaan, zout en peper. De olijfolie bijgieten tot een gladde pesto.µ
6. Spaghetti koken in zoutwater zoals vermeld op de verpakking.
7. In de sauteuse scheutje olijfolie warmen en de lente- ui fruiten. De vongole met de witte wijn en kerstomaten bijdoen en op hevig vuur garen tot de vongole open zijn. Spaghetti bijvoegen alsook de kruidenkaas en goed opwarmen en mengen.
8. Garneren met toefjes pesto.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten