dinsdag 28 december 2021

Zalmforel met preiwit in roomsaus.

Ingrediënten 2 pers. : 1 zalmforel van 500 gr, 1 kleine ui, 60 gr boter, 600 gr preiwit, 1 dl bouilon, 15 gr bloem, 1 dl room, zout, peper, nootmuskaat.



1. De zalmforel goed spoelen en gaar stomen.
2. De ui pellen en fijn snipperen.
3. Het onderste van de prei verwijderen alsook het buitenste blad. Spoelen en fijn snijden.
4. De boter smelten en de prei met de ui stoven gedurende 5 à 6 minuten. De bouillon bijgieten, aan de kook brengen en zachtjes verder laten koken tot de prei gaar is. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.



5. De bloem goed mengen in de room en bij de prei gieten. 1 minuut laten opkoken.
6. De filets van de forel halen en verdelen over 2 borden. Wat saus bij serveren.

Lekker met aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.