zaterdag 30 juli 2022

Hamburger met gegrilde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 hamburgers, 2 grote aardappelen, 6 flinterdunne sneetjes lardo of gerookt spek, 2 slp pesto, 2 eieren, ½ avocado, 1 grote tomaat, 4 middelgrote champignons, 4 sneden Coulommier kaas, 1 slp gehakte rozemarijn.



Recept pesto

1) De grill goed opwarmen.
2) De oven voorverwarmen op 180°.
3) De halve avocado in sneetjes snijden.



4) De aardappelen wassen en in de lengte in 3 snijden. Goed inwrijven met olijfolie en quadrilleren op de grill. In een ovenvaste schotel leggen, bestrooien met rozemarijn, grof zout en peper en verder in de oven bakken gedurende 15 à 20 minuten.

5) De hamburgers op de grill quadrilleren, in een ovenvaste schotel leggen,lardo er op schikken en verder gedurende 5 à 7 minuten in de oven bakken.
6) De tomaat in de lengte in 4 snijden en grillen.

7) De champignons in 3 snijden, grillen.
8) Roerei bakken.
9) De hamburgers monteren. 1 slp pesto verdelen over de hamburgers, dan het roerei, de sneetjes avocado, de gegrilde tomaten, champignons en de kaas. Besprenkelen met olijfolie. Bestrooien met peper. Nog een 4 à 5 minuten in de oven plaatsen.
10) In het midden van de borden de rest van de pesto schikken, daarop 3 sneden aardappel, en dan de gemonteerde hamburger voorzichtig plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.