Ingrediënten voor 10 à 12 pers. : 1 kg kabeljauwhaasjes, 100 gr groene bonen, ½ broccoli, ½ rode paprika, 3 dl garnalenfumet, 3 dl visfumet, 12 blaadjes gelatine van 3 gr, handvol kervel.
Voor de saus : 3 slp mayonaise, 3 slp Griekse yoghurt, cayennepeper, zout, 1 slp fijngesneden kervel.
Benodigdheden : 1 terrine vorm van 24 op 8 cm
1. De kabeljauw in 3 gelijke dikke repen verdelen. Kruiden met peper en zout. Iedere reep in vershoudfolie wikkelen en goed aansluiten. Gaar stomen ongeveer 6 minuten naargelang de dikte van de kabeljauw. In de folie laten alkoelen. Folie verwijderen wanneer volledig afgekoeld.
3. De broccoli verdelen in kleine roosjes en spoelen.
5. De boontjes, paprika en broccoli gaar stomen. Laten afkoelen. Droog deppen.
6. De blaadjes gelatine weken.
9. De hure monteren : De vorm natmaken en bekleden met vershoudfolie. Een laagje gelatine erin gieten van 1 cm en nu opbouwen met de kabeljauw, boontjes, broccoli en paprika. Fumet bijgieten tot de vorm helemaal gevuld is. Lichtjes aandrukken. Bovenop garneren met kervelpluksels. Afdekken met vershoudfolie.
10. Voor de saus al de ingrediënten mengen.
11. De hure minimum 6 uur in de frigo laten opstijven. Men kan dit gemakkelijk de dag voordien bereiden.
12. De hure in sneden van 1,5 cm ongeveer snijden en opdienen met het sausje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten