Ingrediënten voor 2 personen : 1 kalfsschenkel van ongeveer 600 gr, 1 teentje look, 1 ui, tijm, laurier, 100 gr flageolets in blik, 100 gr erwtjes (diepvries), 4 wortels, 2 rapen, 1 dl witte wijn, olijfolie, zout, peper.
2. De ui en de look pellen. De ui grof snijden en de look fijn snipperen.
3. Vlees in een pan bruin kleuren in olijfolie. Kruiden met peper en zout. Het vlees in een ovenvaste pot doen.
5. De rapen en de wortels schillen en in grove stukken snijden. Dit bij het vlees voegen en nogmaals 20 minuten in de oven plaatsen. Nu de erwtjes en de flageolets bijvoegen en dit op het vuur zonder deksel nog 8 à 10 minuten zacht laten garen.
6. De kalfsschenkel opdienen met gekookte aardappel en fijngesneden platte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten