Ingrediënten voor 1 zalm van 800 gr : voor de marinade : 2 slp grof zeezout, 2 klp suiker, 2 klp gemengde geplette peperkorrels, 1 slp venkelzaad.
Voor de vinaigrette : 1,5 dl fruitige olijfolie, 50 gr geraspte gember, zeste en sap van 1 limoen.
3 à 4 witte asperges per persoon.
Recept Tomatensalsa
1) Al de ingrediënten voor de marinade mengen en de ½ in een schotel doen. De zalm er op leggen en de andere helft van de marinade bovenop de zalm wrijven. Een plastiekfolie over doen en strak rond de zalm doen. Liefst een gewicht op doen. 12 à 18 uren in de frigo laten marineren. Indien men over een vacumeermachine beschikt kan men die vacumeren.
3) De asperges schillen en gaar stomen, of koken. Afkoelen op kamertemperatuur.
4) De tomatensalsa bereiden.
5) De zalm uit de frigo nemen en goed afspoelen, zodanig dat al het zout verwijderd is.
6) De zalm in heel dunne plakjes snijden en juist voor het opdienen inwrijven met de vinaigrette.
7) Opdienen met koude asperges en tomatensalsa.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten