vrijdag 10 november 2023

Carré confituur met frangipane.

Ingrediënten voor 2 stuks : Frangipanedeeg : 50 gr boter op kamertemperatuur, 30 gr suiker, 35 gr poedersuiker, 30 gr amandelpoeder, 45 gr bloem, 35 ml melk, 1 ei.
Voor de carré confituur : 2 plakken bladerdeeg (kant en klaar te koop), 350 gr confituur naar wens, 2 dooiers.

1) Gebruik de K-haak van de keukenrobot. Meng de zachte boter met de suiker.
2) Zeef de bloem en de poedersuiker.
3) Doe het ei, de poedersuiker, de bloem, het amandelpoeder en de melk bij de boter. Goed mengen met de K-haak.
4) Verdeel dit beslag in 2.

5) Oven voorverwarmen op 180°.
6) Het bladerdeeg uit de verpakking nemen maar het bakpapier eraan laten. Leg het bladerdeeg met eronder het bakpapier op een bakplaat.
7) Maak van het ronde bladerdeeg een vierkant. Hou de kanten van het bladerdeeg bij voor het raster.
8) Vouw de randen op ongeveer een ½ cm om zodat men een boord heeft aan het bladerdeeg. Het middelste vierkant, dus binnen de boord prikt men volledig in met een vork om rijzen te voorkomen.
9) Ga met de punt van een mes langs de boord maar snijd niet door het deeg.
10) Bestrijk het binnenste vierkant met het frangipanebeslag. Verdeel de confituur over het frangipanebeslag.
11) Snijd de kanten van het bladerdeeg in dunne repen en leg ze in een raster op de confituur.
12) Klop de dooier los met een ½ klp water en strijk de boorden en het raster ermee in met behulp van een borsteltje.
13) Bak de carré 25 à 30 minuten. Het bladerdeeg moet goudbruin zijn.
14) De carré confituur laten afkoelen op een rooster.

PS : Het frangipanedeeg is heel gemakkelijk te bewaren in de diepvries.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Tortilla met chorizo en parmezaan.