Ingrediënten : 2 Hamburgers, 2 hamburger broodjes,1 grote tomaat, 1 handvol rode eikebladsla, 4 sneetjes smeltkaas met Jalapeño, 8 dunne sneetjes gerookt spek, 2 rode ajuinen, augurkschijven zoet/zuur, klontje boter, olijfolie.
Voor de saus :1 lepel mayonaise, 1 lepel ketchup, grill kruiden @SantaMaria , gerookte paprika poeder @SantaMaria, lookpoeder.
2. Mondeer de tomaat, pellen en snij in dunne schijfjes.
3. Pel de ajuinen en snij in dunne ringen. Smelt een klontje boter en karameliseer de ajuinen. Laat verder op laag vuur garen,
4. Bak de sneetjes spek krokant.
5. Smelt een klontje boter met 1 slp olijfolie en bak de hamburgers aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, Verder bakken zoals de gewenste bakwijze.
6. De oven verwarmen op 150°.
7. De broodjes in 2 snijden en eventjes aan beide zijden in de pan opwarmen.
8. De hamburgers samenstellen. Het onderste gedeelte van het broodje inwrijven met wat saus, dan eikeblad, dan tomaat, ajuin, kaas, hamburger, spek, kaas, augurkschijf en als laatste bovenste deel van het broodje. Prikker in het midden steken.
9. De hamburgers in de oven plaatsen terwijl men de frietjes bakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten