zaterdag 25 november 2023

Sint-Jakobsvruchten en garnalen met bloemkoolcreme en lichte currysaus.

Ingrediënten voorgerecht voor 2 personen : 6 Sint-Jakobsvruchten, 50 gr garnalen, ¼ bloemkool, 2 slp room, peper, zout, olijfolie, klontje boter, 1 klp fijngesneden bieslook.
Voor de saus : 4 dl visfumet, 1 dl witte wijn, 2 dl room, ½ klp kurkuma, ½ klp currypoeder, peper, zout.

1. De bloemkool in roosjes verdelen, spoelen, gaar koken in zoutwater, afgieten en heel fijn mixen. Mengen met de room, peper en zout. De bloemkoolcreme moet yoghurt lopend zijn.
2. Voor de saus : de fumet met de witte wijn en de room laten inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met de kurkuma, curry, peper en zout. Indien men liever iets meer gekruid heeft nog wat currypoeder bijstrooien.

3. De boter en de olijfolie goed warm maken en de Sint-Jakobsvruchten kort aan beide kanten aanbakken. Kruiden met peper en zout.
4. De bloemkool creme midden op een bord schikken met daar op de Sint-jakobsvruchten. Garneren met de garnalen en de bieslook.
5. Wat saus bij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.