Ingrediënten voor 2 pers. : 450 gr everzwijn stoofvlees, 100 gr gerookt spek, 15 pruimen, 4 wortelen, 75 gr zilveruitjes, 2 dl rode wijn, boter, 1 teentje look, tijm, laurier, rozemarijn, peper, zout.
2. Teentje look pellen en fijn snipperen.
3. Tuiltje maken met de rozemarijn, tijm en laurier.
4. Het vlees en de pruimen in een kom doen en overgieten met de rode wijn. Kruidentuiltje bijvoegen en 2 à 3 uur
laten marineren.
laten marineren.
6. Oven verwarmen op 160°.
7. Boter warmen in een cocotte en het vlees aan alle kanten mooi bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Wortelen, look, spek en zilveruitjes bijvoegen en nog een 3 tal minuten verder bakken. Wijn op het vlees gieten en aan de kook brengen. Kruidentuiltje toevoegen.
8. De cocotte gedurende 1u15 à 1u30 minuten in de oven plaatsen. Na 45 minuten de pruimen bijvoegen.
Lekker met witloofsalade, frietjes of kroketten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten