donderdag 30 november 2023

Appelkoek.

Ingrediënten voor 8 à 10 personen : deeg : 300 gr patisseriebloem + bloem om uit te rollen, 9 gr gist, 1 ei, 20 gr suiker, 1 dl melk, rasp en sap van 1 citroen.
Vulling : 1 kg appels, 40 + 20 gr suiker, 20 gr boter.

1. Zeef de bloem. Meng ze met de gist, de rasp van de citroen, de suiker, Voeg nu het ei en de lauwe melk er bij. Kneed nu alles tot een glad mengsel. Laat het deeg nu rijzen tot het volume bijna verdubbeld is.

2. Appels wassen, schillen, klokhuis verwijderen en in niet te dunne schijfjes snijden. Besprenkelen met het citroensap.
3. Oven voorverwarmen op 180°.
4. Kneed het gerezen deeg nogmaals. En rol het nu uit tot 2 mm.
5. Bekleed een ovenplaat met lage kanten met bakpapier en schik er het deeg in.
6. Schik de appelpartjes dakpansgewijs op het deeg. Strooi er de 40 gr suiker over en de boter in stukjes.
7. Bak de appelkoek gedurende 30 à 35 minuten op 180° en dan nog eens 10 minuten op 170°.
8. Laat afkoelen en strooi er de 20 gr poedersuiker over.
De appelkoek is het lekkerst op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.