zondag 10 december 2023

Aardappelpuree met spinazie, spek en mascarpone.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr aardappelen, 100 gr gerookt spek, 1 dl melk, 1 sjalot, 1 teentje look, 400 gr spinazie, 250 gr mascarpone, peper, zout, nootmuskaat, 2 klontjes boter.

1. Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar. Afgieten en heel fijn stampen of door de passe-vite draaien. Klontje boter er onder roeren. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat. De melk bij gieten en alles goed mengen.

2. De dikke nerven uit de spinazie halen. Spoelen en droogzwieren. In grove repen snijden.
3. De look en de sjalot pellen en fijn snipperen.
4. Smelt een klontje boter, fruit de sjalot en look en laat het spek eventjes meebakken. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Na 3 à 4 minuten met de mascarpone mengen.
5. De spinazie bij de aardappelpuree doen en goed mengen. Nog eventjes opwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.